Garantiebanen

Werkgevers hebben in 2015 bij de introductie van de participatiewet aangegeven te zorgen voor 125.000 werkplekken in 2026 voor mensen met een arbeidsbeperking. Ook Amsterdam UMC realiseert garantiebanen. Welke mogelijkheden biedt Amsterdam UMC?

Banenafspraak

Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet ingevoerd. Iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. Deze wet moet ervoor zorgen dat meer mensen werk vinden bij een reguliere werkgever. In de banenafspraak tussen de Universitair Medische Centra (UMC’s) is afgesproken dat eind 2023 elk UMC een aantal medewerkers met een arbeidsbeperking aan het werk heeft.

Garantiebanen

De werkplekken die organisaties hiervoor creƫren noemen we garantiebanen. Als Amsterdam UMC vinden wij het belangrijk dat iedereen uit onze regio mee kan doen. Middels garantiebanen geven we kansen aan participanten;

  • mensen die onder de Participatiewet vallen en niet zelfstandig 100% van het minimumloon kunnen verdienen;
  • mensen met een Wsw-indicatie;
  • Wajongers met arbeidsvermogen;
  • mensen met een WIW- of ID-baan.

 

Samenwerkingspartners

Amsterdam UMC werkt actief samen met partners om zoveel mogelijk participanten de kans te geven een garantiebaan te vinden binnen onze organisatie. Zo werken we o.a. samen met:

Meer informatie & Contact

Voor meer informatie over jouw mogelijkheden binnen Amsterdam UMC, locatie AMC, kun je contact opnemen met onze Participatie Coƶrdinator Ilja Swets, via i.swets@amsterdamumc.nl


Garantiebanen bij Amsterdam UMC, locatie AMC

Wil je meer weten over de verschillende garantiebanen bij Amsterdam UMC? Emma at Work heeft er een mooi filmpje over gemaakt. Vragen? Stel ze gerust. Onze contactgegevens vind je hierboven.