Terug naar nieuwsoverzicht

De afdeling Anesthesie van Amy

We stelden een paar vragen aan anesthesiemedewerker Amy Tjoeng over haar werk op de afdeling Anesthesie in het Operatiecentrum. Dit is wat ze ons vertelde.

Blog

Als Anesthesiemedewerker in het AMC…

… ben je overal inzetbaar waarbij er anesthesie gegeven moet worden of waar sprake is van patiënten met een insufficiënte ademhaling. Denk hierbij aan de operatiekamers, de traumaopvang, reanimaties, hartkatheterisatie, etc..  Zo heb ik o.a. ook te maken met alle chirurgische specialismen en andere specialismen die op de operatiekamers komen. Het AMC is erg groot dus je ziet niet elk specialisme even vaak. Het leuke aan mijn vak vind ik dat je elke dag iemand anders anesthesie geeft. De ene dag is het bijvoorbeeld een kind van net één dag oud en de volgende dag bijvoorbeeld iemand die een open hart operatie in gaat of een gezonde man voor een knieoperatie.

Mijn afdeling is uniek door…

… de afwisseling en de collegialiteit. De afwisseling van de teams waarmee je samenwerkt en de collegialiteit die ik ervaar binnen onze teams. Het is elke dag anders en de teamsamenstelling ziet er ook steeds weer anders uit. Voor mij is dit één van de dingen die het zo leuk maakt om in het AMC te werken.

Mijn leidinggevende helpt mij…

…omdat hij open staat voor mijn ambities. Een voorbeeld is dat ik vorig jaar vertelde dat ik ging solliciteren als bestuurslid bij ‘Jong AMC’.  Hij vond het een leuk idee! Ook gaf hij aan dat hij wilde meedenken in mijn voller wordende takenpakket en hoe ik mijn werk met ‘Jong AMC’ kon combineren.

Mijn nevenfunctie is Algemeen Bestuurslid…

…bij ‘Jong AMC’. Hier ben ik in 2017 mee gestart omdat het mij leuk leek om verder te kijken dan mijn eigen afdeling. Jong AMC is een bedrijfsnetwerk voor werknemers van het AMC (tot +/- 35 jaar, of jong van geest). Jong AMC organiseert ongeveer 10 evenementen per jaar. Dit zijn zowel sociale als educatieve events. Als Algemeen Bestuurslid help ik bij verschillende events en zorg ik vooral voor het werven van nieuwe leden.

Op ons laatste evenement ben ik zelf erg trots: de Pubquiz voor Serious Request. Maar liefst 150 mensen deden hieraan mee en niet alleen was het een hele gezellige avond…we hebben hiermee €2327-, opgehaald voor het Rode Kruis!

Het werken in een Academisch ziekenhuis betekent voor mij…

…dat er een mogelijkheid is om te groeien. Als je bepaalde ambities hebt binnen de gezondheidszorg zal dit hier gestimuleerd worden en ik krijg mogelijkheden om die ambities te realiseren. Maar…werken in het AMC betekent niet perse dat je een streber moet zijn die altijd maar meer wil of beter wil worden. Ook als je gewoon goed je werk wil doen, kun je hier prima aarden. Het is wel gewoon fijn dat de mogelijkheid om te groeien er echt is.

Zo wil ik zelf nog graag een opleiding tot SEH-verpleegkundige volgen met als uiteindelijk doel om ooit op de ambulance te kunnen werken. Ik heb deze ambitie met mijn leidinggevende gedeeld en hij heeft al aangegeven mij hier de ruimte voor te willen geven. Het lijkt mij leuk om in eerste instantie een combinatiebaan te hebben. Dit betekent de helft van de maand op de spoedeisende hulp werken en de andere helft bij de anesthesie. Een van mijn collega’s doet dit nu en ik denk dat wij dit samen goed zouden kunnen afwisselen.

Een van de patiënten die ik nooit zal vergeten is…

…een jongetje van vier. Hij was ontzettend bang het ziekenhuis in gekomen. Op de afdeling waar ik toen werkte belden wij achteraf de patiënten terug om te kijken of er nog vragen of opmerkingen waren en om te weten te komen hoe de patiënten de zorg hadden ervaren. Het jongetje vertelde mij toen aan de telefoon dat hij vanaf nu nooit meer bang was voor het ziekenhuis omdat hij mij had ontmoet.

Het geeft mij ook een kick als de patiënten tevreden wakker worden zonder pijn en ze aangeven dat ze heerlijk hebben geslapen. Dat is toch waar je het werk uiteindelijk voor doet!

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Meer informatie over werken op de afdeling Anesthesie vind je hier.

Coronavirus zorgt voor focus op de zorg!

Door het coronavirus ligt de focus nu op de zorg in Amsterdam UMC. Dit kan de sollicitatieprocedure beïnvloeden. Klik op deze link voor meer informatie.


Because of the corona virus, healthcare is our main focus now in Amsterdam UMC. This can affect the application procedure. Click on this link for more information.