Terug naar nieuwsoverzicht

Amsterdam UMC lanceert eigen GIFjes

Bekijk nu de Amsterdam UMC GIFjes op Instagram!

Blog

Amsterdam UMC brengt sinds deze week wat vrolijkheid op je telefoonscherm met de lancering van eigen online GIFjes. De bewegende stickers die in februari van dit jaar al waren opgenomen, zijn vandaag door iedereen met een Instagram-account te gebruiken.

De GIFjes zijn gelanceerd ter ere van het gezamenlijk ambassadeursnetwerk, die zich in het jaar enorm heeft uitgebreid. Inmiddels hebben ruim 30 afdelingen van Amsterdam UMC die deel uitmaken van dit netwerk een eigen Instagram-account.  Dagelijks laten ze hier op een creatieve manier zien hoe het is om bij Amsterdam UMC te werken. De GIFJes zijn gemaakt om ze te bedanken voor hun inzet en zijn via de openbare GIFstore van Instagram te gebruiken. Iedereen met een eigen instagram-account kan ze toevoegen aan een bericht om deze op te leuken.

Wereldberoemd

Op de GIFjes zijn een aantal ambassadeurs van Amsterdam UMC in levende lijve te zien, waaronder verpleegkundige Melissa van de afdeling hematologie. Samen met haar collega’s beheert ze het Instagram-account bloed fanatiek. Dat Melissa nu wereldberoemd is op Instagram en door iedereen kan worden bekeken is natuurlijk wel even wennen: ‘’Ik ga ze gelijk delen met mijn vrienden en familie. Ik hoop dat de GIFjes wat positiviteit brengen op mensen hun telefoon. Ik denk dat we dat allemaal in deze tijden van corona en social distancing wel kunnen gebruiken.’’

Hoe te gebruiken

Instagram GIFjes zijn dynamische plaatjes die je kunt toevoegen aan zowel foto- als videostories op Instagram. De stickers maken je Instagram stories interessanter waardoor er grotere kans is dat kijkers erop reageren. Wil jij ze ook gebruiken? Ga dan naar GIFstore op Instagram en zoek op het woord: ‘’amsterdamumc ‘’

Amsterdam UMC en Instagram

Amsterdam UMC maakt actief gebruik van social media. Instagram is daarbij het snelst groeiende kanaal en met inmiddels meer dan 12.000 volgers het grootste academische ziekenhuisaccount van Nederland. Daarnaast zijn er meer dan 30 afdelingen van Amsterdam UMC actief op Instagram als ambassadeur. Met veel enthousiasme en op creatieve wijze laten ze hun volgers zien hoe het is om bij Amsterdam UMC te werken.

Meer weten over ons ambassadeursnetwerk?
https://www.werkenbijvumc.nl/ambassadeurs/
https://werkenbijamc.nl/ambassadeurs/