Terug naar nieuwsoverzicht

Amsterdam UMC op Spotify

Blog

Onderzoek wijst uit: als je werk zich ervoor leent, kan een portie arbeidsvitaminen voor meer werkplezier zorgen. Hoog tijd dus voor het Geluid van Amsterdam UMC, vond het team van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Wie nu in Spotify op ‘Amsterdam UMC’ zoekt, vindt vijf playlists. “Voor ieder werkmoment één.”

Voor elk wat wils op het Spotify-account van Amsterdam UMC. Muziek voor als je een oppepper nodig hebt bijvoorbeeld, voor concentratie, motivatie of om dat geluid van die rumoerige collega’s te stillen. “Plus een meezinglijstje voor in de auto, om de file naar huis wat dragelijker te maken”, weet Marissa de Kort, Recruitment Adviseur en het brein achter het Amsterdam UMC Spotify-account.

Energieke dagstart
“Wat zullen we nou weer eens opzetten?” Op de afdeling recruitment was het iedere ochtend hetzelfde liedje, vertelt Marissa. “Nu hebben we voor elk werkmoment een playlist opgesteld, te beluisteren door alle Amsterdam UMC’ers. In de ochtend gaat hier de ‘Energieke dagstart’ lijst aan met opzwepers als Can’t stop the Feeling van Justin Timberlake. ‘s Middags doet de ‘Coffee Break’ playlist het goed met de wat relaxtere liedjes als Ed Sheeran’s The A Team en aan het eind van de dag sluiten we nog even af met ‘Feel Good Songs’ als Respect van Aretha Franklin.”

Opereren op heavy metal
Het gaat vooralsnog om vijf playlists maar als het aan Marissa ligt, komen daar nog een hele hoop bij, samengesteld door Amsterdam UMC’ers. “Voor dat ultieme geluid van Amsterdam UMC kunnen we de input van iedere muziekliefhebber in huis gebruiken. Er schijnt hier bijvoorbeeld een chirurg te werken die het liefst opereert op heavy metal. Het zou te gek zijn als we haar ultieme operatieplaylist ook op het Amsterdam UMC account mogen zetten. Ter inspiratie van andere artsen bijvoorbeeld.”

Doe ook mee aan het Geluid van Amsterdam UMC
Doe ook mee aan het Geluid van Amsterdam UMC en mail jouw muzieksuggesties naar recruitment@amc.nl

Concentratie of motivatie nodig? Klik hier en vind de ideale playlist voor jouw werkmodus. Voor een goede start van je werkdag kun je ook gebruik maken van onderstaande Spotify code (alleen geschikt voor mobiel). Gebruik de zoekfunctie in de Spotify-app, klik op het foto-icoontje rechtsboven, richt met je camera op de afbeelding hieronder en je zit meteen in de afspeellijst ‘Energieke dagstart’.