Terug naar nieuwsoverzicht

De afdeling Hartbewaking van Yves

"Tijdens een nachtdienst probeer ik met de verpleging en de cardioloog af te spreken dat iedereen iets lekkers meeneemt." We stelden een paar vragen aan CCU Verpleegkundige Yves over zijn werk op de afdeling Hartbewaking. Dit is wat hij ons vertelde.

Blog

Yves (25) is Verpleegkundige op de CCU. Daar werkt hij nu 1,5 jaar. Hij ligt wakker van nachtdiensten, speelt tijdens rustige diensten Rummikub met de collega’s en eet broodjes knakworst of nacho’s. Hij is trots op zijn afdeling en vertelt er graag meer over.

Trots ben ik op…

…het feit dat ik nu 2,5 jaar klaar ben met mijn opleiding verpleegkunde en al zo snel mijn specialisatie naar de CCU heb kunnen maken. Na een jaar op Cardio Thoracale Chirurgie te hebben gewerkt, wilde ik me heel graag verder specialiseren. Die kans kreeg ik gelijk! Ik hoop nog een tijdje te kunnen werken op de CCU en ervaring op te doen in de acute zorg. Uiteindelijk wil ik graag verder groeien naar de functie van Pacemaker & ICD Technicus.

Ik koos voor het specialisme Cardiologie, omdat…

…het een specialisme in ontwikkeling is. De hartbewaking bijvoorbeeld, is echt een technische afdeling. Een leuke ontwikkeling is de LUCAS 3: dit apparaat wordt gebruikt tijdens reanimaties om de borstcompressies te geven. Als lid van het reanimatieteam zorgen wij ervoor dat dit bij de patiënt wordt aangesloten en adequaat wordt toegepast.

Daarnaast is het interessant dat er steeds meer ontwikkeling is in minder invasieve procedures. Tegenwoordig wordt bijvoorbeeld een nieuwe hartklep geplaatst via de lies in plaats van via een open hart operatie. Dat heeft een aanzienlijk positief effect op de patiënt.

Op onze CCU…

…kom je in aanmerking met hele aangrijpende gebeurtenissen. Van slecht nieuws gesprekken tot niet geslaagde kinderreanimaties. Dit soort gebeurtenissen hebben impact, waarbij het soms wel prettig is als je het er met mensen/collega’s over kan hebben. Het is natuurlijk een academisch ziekenhuis en de zorg is er complex en de casuïstiek ingewikkeld.

Mijn afdeling is uniek…

…omdat we echt een ontzettend gezellig en leuk team hebben. We kunnen erg goed samenwerken en zijn goed in ons werk, maar daarnaast houden we ook van gezelligheid met collega’s én patiënten. We houden er met het team ook van om mee te doen aan een pubquiz of gezellig te borrelen.

Tijdens een nachtdienst…

… probeer ik met de verpleging en de cardioloog af te spreken dat iedereen iets lekkers meeneemt. Zo neem ik altijd witte broodjes met knakworsten met mayonaise en ketchup mee en maakt een collega altijd nacho’s met kip, kaas, guacamole en creme fraîche uit de oven. Zo heeft iedereen z’n eigen gerechtje om mee te nemen in de nachten waar we de dienstdoende collega’s mee op de been houden.

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Er zijn momenteel vacatures in ons Hartcentrum. 

Coronavirus zorgt voor focus op de zorg!

Door het coronavirus ligt de focus nu op de zorg in Amsterdam UMC. Dit kan de sollicitatieprocedure beïnvloeden. Klik op deze link voor meer informatie.


Because of the corona virus, healthcare is our main focus now in Amsterdam UMC. This can affect the application procedure. Click on this link for more information.