Terug naar nieuwsoverzicht

De afdeling HR Expertise van Sophie

Door de bestuurlijke fusie met VUmc komt er veel af op het Directoraat HR. O.a. de afdeling HR Expertise begeleidt de vraagstukken die naar voren komen. Sophie vertelt ons over haar afdeling.

Blog

 

Sophie (25 jaar) is beleidsadviseur bij het Directoraat HR, binnen de afdeling HR Expertise. Zij werkt voor verschillende projecten als projectleider. HR Expertise is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van HR beleid en geeft daarnaast juridisch advies en ondersteuning aan de divisies, staven en directoraten van Amsterdam UMC, locatie AMC.

Ik werk op locatie AMC sinds…

…september 2017. Ik ben van huis uit politicoloog/bestuurskundige en heb in 2016 een master Healthcare Management aan de Erasmus Universiteit afgerond.

De patiënten die ik nooit zal vergeten…

…zijn die van de Amsterdamse Thuiszorgorganisatie waar ik tijdens mijn studie werkte als verzorgende. Het heeft me veel geleerd over de cliënten. Zij liepen aan tegen de beperkingen van het zorgstelsel of voelden zich niet gekend in hun zorgvraag. Er werd vaak kritiek geuit op management in de zorg en het gebrek aan transparantie wat betreft keuzes en uitgaven. Nog steeds herinner ik me deze cliënten, want in mijn huidige functie probeer ik altijd te achterhalen of ik het doel van een bepaald project of beleidsstuk aan mijn voormalig cliënten zou kunnen uitleggen. Ik stel mezelf als doel om altijd te kunnen beargumenteren waarom datgene waar ik mee bezig ben bijdraagt aan Amsterdam UMC, locatie AMC, als organisatie en haar patiëntenzorg.

Mijn afdeling is uniek…

…door de diversiteit. Sommigen collega’s houden zich bezig met arbeidsjuridische vraagstukken, anderen vervullen meer de rol van projectleiders of zijn inhoudelijke experts op specifieke HR onderwerpen. Iedereen heeft zijn aandachtsgebied en soms overlapt dit.

Ook werken we ontzettend veel samen met andere afdelingen in huis. Met het medewerkersonderzoek bereikten we 70 procent van de AMC’ers. De regie over dit project lag bij ons, maar we hebben de opzet bij heel veel verschillende medewerkers getoetst. Ik vind het leuk om te zien dat de uitkomsten nog steeds waardevol zijn voor afdelingen en dat ze gebruikt zijn om verbeteringen in gang te zetten op heel veel verschillende niveaus in de organisatie. Met elkaar hebben we dit project laten slagen.

Ik krijg energie van…

…de bestuurlijke fusie met VUmc en onze samenwerking in Amsterdam UMC! Dit maakt dat we veel nieuwe processen en beleid aan het ontwikkelen zijn. Het tempo ligt hierbij vaak hoog en de urgentie is groot. Ik gedij goed bij de snelheid en het vele schakelen dat hiermee gepaard gaat. Ik begin net en wil nog heel veel leren. De organisatie helpt mij daarbij door mij veel kansen en verantwoordelijkheid te geven. Dit geeft me energie.

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Sophie zoekt momenteel een collega. Lees meer over haar werk in de vacature.

Coronavirus zorgt voor focus op de zorg!

Door het coronavirus ligt de focus nu op de zorg in Amsterdam UMC. Dit kan de sollicitatieprocedure beïnvloeden. Klik op deze link voor meer informatie.


Because of the corona virus, healthcare is our main focus now in Amsterdam UMC. This can affect the application procedure. Click on this link for more information.