Terug naar nieuwsoverzicht

De afdeling Inwendige Geneeskunde van Kylie en Daphne

We stelden een paar vragen aan Kylie en Daphne over hun werk als verpleegkundigen van de afdeling Inwendige Geneeskunde bij Amsterdam UMC, locatie AMC. Dit is wat ze ons vertelden.

Blog

Kylie en Daphne werken beide als verpleegkundigen op de afdeling Inwendige Geneeskunde bij Amsterdam UMC, locatie AMC. Kylie heeft stage gelopen op de afdeling, is na haar opleiding gebleven en werkt hier inmiddels 7 jaar. Daphne heeft haar opleiding in 1997 afgerond en werkt sindsdien (min 2 kleine uitstapjes) bij Amsterdam UMC, locatie AMC.

Soms is het echt puzzelen…

“…wat er met de patiënt aan de hand kan zijn”, vertelt Daphne. Patiënten komen naar Amsterdam UMC, omdat hier de expertise is op het gebied van aantal ziektebeelden of omdat er in andere ziekenhuizen niet ontdekt kan worden wat er met iemand aan de hand is. Soms gebeurd het dat iemand al weken in ander ziekenhuis lag en dat de diagnose hier na 2 dagen al rond is. Maar het komt ook voor dat ook wij niet kunnen achterhalen wat er met een patiënt aan de hand is. We zien veel verschillende ziektebeelden en dat biedt veel uitdaging”. Kylie: “Op de afdeling wordt er hoog complexe zorg geleverd en kan de werkdruk soms hoog zijn, maar iedereen is altijd bereid om elkaar te helpen. Ons team is erg hecht en open, alles kan gezegd worden en iedereen wordt geaccepteerd. Ik ga na 7 jaar nog steeds met veel plezier naar mijn werk”.

Dat was even schrikken…

“…toen er een iemand in een kamer lag die op mijn planbord leeg was”, vertelt Kylie lachend. “Dit gebeurde tijdens een nachtdienst en ik was bezig met de voorbereiding van de opname van een patiënt. Toen ik naar de kamer ging waar ik de patiënt wilde opnemen, lag er al iemand in dat bed. We hebben toen de beveiliging gebeld, want mijn collega en ik durfden die kamer niet zomaar op. Het bleek uiteindelijk te gaan om een patiënt die wegens gebrek aan ruimte op een andere afdeling bij ons was geplaatst. Na het bekomen van de schrik hebben we, zowel wij als de patiënt, er enorm om gelachen”.

Mijn leidinggevende…

“… is een echt ‘mensen mens’ en zeer empathisch”, beschrijft Kylie. “Je kan met alles bij haar terecht, zowel werk gerelateerd als persoonlijk. Ook is zij nooit te beroerd om een handje te helpen in de directe patiëntenzorg”. Daphne: “Ze geeft vertrouwen en denkt echt mee”.

Ik lig niet wakker van heftige momenten op de afdeling…

“…maar ik bel soms wel na een drukke dienst nog even naar de afdeling om iets te verifiëren dat me later nog te binnen schiet”, zegt Daphne. “Bepaalde trieste of complexe dingen neem ik wel mee naar huis en bespreek ik wel thuis of met collega’s. Bijvoorbeeld een 24-jarige patiënt die terminaal ziek was waar ik intensief voor gezorgd had. Haar familie hield paar maanden later een benefiet hockeywedstrijd en hadden mij gevraagd daarbij aanwezig te zijn. De opbrengst was voor stichting ambulancewens, waar ik vrijwilligerswerk voor doe en de cheque kreeg ik na afloop uitgereikt. Dat was een hele bijzondere afsluiting”.

Het leukste moment van de dag…

“…is voor mij echt de koffiepauze”, zegt Kylie. “Tussen 10:30 -11:00 uur komt iedereen bij elkaar voor een bak koffie of thee waar vaak ook een lekker koekje of gebakje bij gegeten wordt. Daar maak je ons team altijd blij mee. De sfeer in ons team is ontzettend goed en tijdens de koffiepauze wordt er van alles besproken. Van die leuke dokter of coassistent tot privéaangelegenheden. Daphne vult aan: “Er wordt op onze afdeling veel gelachen er blijft inderdaad niets onbesproken. Sommige collega’s zie ik ook privé, daar ga ik mee naar de bioscoop of lekker naar de sauna”.

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Kylie en Daphne zoeken nog collega’s! Meer informatie over de functie verpleegkundige op de afdeling Inwendige Geneeskunde vind je hier.