Terug naar nieuwsoverzicht

De afdeling Orthopedie van Harold

We stelden een paar vragen aan Harold over zijn werk als verpleegkundige op de afdeling Orthopedie bij Amsterdam UMC, locatie AMC. Dit is wat hij ons vertelde.

Blog

Harold werkt al sinds 2000 als verpleegkundige en heeft dus al de nodige strepen verdiend. Hij is zijn carrière gestart in het ziekenhuis in Almere, toen hij op zoek ging naar meer uitdaging, kwam hij in 2010 bij Amsterdam UMC, toen nog AMC, terecht. Harold is van huis uit MBO Verpleegkundige en tegenwoordig ook BLS-instructeur.

Of ik even naar Zwitserland wilde rijden…

“…was de vraag van een van onze patiënten. Hij kwam uit Genève en terwijl hij met de ambulance gerepatrieerd werd, vroeg hij mij of ik zijn vrouw wilde terugrijden.” “Ach”, dacht Harold, “ik ben twee dagen vrij, ik doe het gewoon!” Het resulteerde in een 10 uur durende rit in een ‘dikke Mercedes’, maar hij was een ervaring rijker. “De volgende dag vloog ik weer terug naar Amsterdam, wat een belevenis!”

Het werk in een academisch ziekenhuis…

“…betekent, los van de avonturen zoals ik eerder beschreef, meer diepgang in dit specialisme dan in een perifeer ziekenhuis.” De afdeling waar Harold werkt behandelt veel oncologische patiënten, maar ook patiënten met een uitgebreide voorgeschiedenis die hoog complexe zorg behoeven. “Dat is een interessante ontwikkeling! Ook hebben we sinds onze afdeling fuseerde met de afdeling uit het VUmc, meer type behandelingen die we uitvoeren. Dat maakt het werk interessanter.”

Naast verpleegkundige ben ik ook BLS-instructeur…

“…voor heel locatie AMC! Dat houdt in dat ik alle collega’s van deze locatie van Amsterdam UMC opleid tot het kunnen geven van BLS (Basic Live Support). Binnen de orthopedie heb je weinig te maken met reanimaties, dus het is heel bijzonder dat ik mezelf hierin heb mogen laten scholen én nu ook deze kennis mag delen.” Harold gaat daarmee wel een beetje buiten z’n comfortzone: “ik probeer mezelf altijd uit te dagen en te ontwikkelen. Daarom ben ik nu ook nog eens de BHV’er van de afdeling geworden, omdat ik vind dat dat aansluit bij de trainingen die ik geef. Natuurlijk ben ik voorafgaand aan het geven van een BLS-training nog wel eens wat zenuwachtig, maar achteraf vind ik het altijd ontzettend leuk om te doen.”

Ik ben trots op mijn werk…

“…omdat ik onderdeel uit maak van een heel leuk team en een mooi specialisme. In dit team hebben we ontzettend veel lol met elkaar. Dat is echt kenmerkend voor onze afdeling. Iedereen, ook de leidinggevende en de medisch specialisten, zijn heel toegankelijk en benaderbaar.” Volgens Harold voelt het als één grote familie, waarmee je kunt huilen en lachen. “Maar vooral lachen!”, zegt Harold. Ook buiten het werk om doet het team veel leuke dingen met elkaar. “Ik ga nog steeds elke dag fluitend naar mijn werk en dat vind ik echt belangrijk.”