Terug naar nieuwsoverzicht

De afdeling Urologie & Vaatchirurgie van Daphne en Sharon

We stelden een paar vragen aan Sharon en Daphne over hun werk als verpleegkundigen op de Afdeling Urologie en Vaatchirurgie bij Amsterdam UMC, locatie AMC. Dit is wat ze ons vertelden.

Blog

Sharon en Daphne werken beiden als verpleegkundigen op de afdeling Urologie en Vaatchirurgie. Sharon is 23 jaar en Daphne 24 jaar. Op dit moment werken ze allebei ruim 2 jaar op de afdeling. Beiden liepen ook al eerder stage in Amsterdam UMC, locatie AMC, tijdens hun HBO-V opleiding.

Op onze afdeling…

“… hebben wij zowel het specialisme vaatchirurgie als urologie. Dit zorgt elke dag voor een hele diverse populatie van patiënten”, vertelt Daphne. “Je zorgt elke dag voor patiënten van beide specialismen, je wordt niet ingedeeld op een van de twee. Deze afwisseling maakt het werk nog leuker”. Sharon: “Ook het team maakt het zo leuk om hier te werken. We hebben veel verschillende persoonlijkheden en toch kan iedereen goed met elkaar opschieten. Door de ‘open’ cultuur op onze afdeling is iedereen heel benaderbaar. Ook in de pauze zijn we altijd als team bij elkaar. Vaak komen de artsen, of andere disciplines bij ons zitten. Dit maakt dat je iedereen goed leert kennen. We hebben het altijd gezellig”. Daphne vult aan: “Meestal begint het in de pauze over alledaagse dingen, maar regelmatig komen spontaan alle ‘vieze verpleegkundige onderwerpen’ aan bod. We krijgen regelmatig te horen of dat nou echt moet tijdens het eten”.

De leukste diensten…

“… zijn overdag in het weekend”, volgens Sharon. “De sfeer is dan altijd wat relaxter, doordat er bijvoorbeeld geen geplande operaties zijn. Dit maakt dat iedereen altijd lekker aan het werk is, en goed de tijd heeft om met elkaar samen te werken”.

Tijdens de nachtdienst…

“…weet ik nooit waar ik trek in ga hebben”, vertelt Daphne. “Meestal neem ik een combinatie mee van kwark, crackers en fruit. Zo heb ik alle keuze. Sharon: “Meestal sla ik mijn avondeten over omdat dit voelt als ontbijt. Ik eet dus vaak warm in de nachtdienst”.

Ik ben trots…

“… dat ik me heb ontwikkeld tot een verpleegkundige die stevig in haar schoenen staat. Ik heb op deze afdeling de mogelijkheid gekregen om mijzelf goed te ontwikkelen. In stages begon ik erg onzeker en was ik niet altijd zeker over mijn zaak”, zegt Sharon. Daphne: “We krijgen echt de ruimte om ons te ontwikkelen. Inmiddels heb ik mijn pre-master klinische gezondheidswetenschappen behaald en ben ik gestart met de master verplegingswetenschappen. Ik hoop hiermee het werken in de dagelijkse praktijk als verpleegkundige te kunnen gaan combineren met onderwijs geven en onderzoek doen”. Sharon: “Onze leidinggevenden zijn erg motiverend en horen echt bij het team. Ze stimuleren ons in het werk en luisteren naar wat wij graag doen of zouden willen doen op de afdeling”.

Het gekste dat ik heb meegemaakt…

“…is dat in de nachtdienst een bel ging op een kamer waar geen patiënt lag”, vertelt Daphne. “Ik ben toen samen met een collega met lood in de schoenen en een grote zaklamp in de hand gaan kijken. Niemand op de kamer aanwezig natuurlijk, spookt het dan toch op locatie AMC?”

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Sharon en Daphne zoeken nog collega’s! Meer informatie over de vacature vind je hier. Ze zijn met nog 2 andere collega’s ook een Instagram account begonnen, volg hun avonturen hier: https://www.instagram.com/loodgieters.in.het.wit/