Terug naar nieuwsoverzicht

Hardlooptraining direct na de zomervakantie

28 augustus 2018

Wil jij tijdens de Dam tot Dam loop of de Amsterdam Halve Marathon goed voorbereid aan de start staan? Heb je een andere ambitie in het najaar? Of wil je ‘gewoon’ technisch beter leren hardlopen? Grijp nu deze kans! Wij bieden je een hardlooptraining aan onder deskundige begeleiding van Wouter Dijkshoorn. Hij is naast zijn baan als communicatie docent bij de Huisartsenopleiding in het AMC ook hardlooptrainer.

Wouter heeft in aanloop naar de AMC loop eind mei een eerste serie hardlooptrainingen gegeven. Met overwegend schitterend weer hebben ze de groene omgeving van het AMC ontdekt. De trainingen waren vooral op techniek gericht om met minder kans op blessures en sneller hard te lopen. Dat is gelukt! Niemand is gestopt vanwege een blessures en de collega’s die mee deden zijn beter gaan hardlopen!

Vanwege het enthousiasme uit deze groep wordt er een nieuwe hardloopcyclus gestart, ditmaal startend na de zomervakantie richting de Damloop en/of halve marathon van Amsterdam 2018.

De trainingen zijn op de dinsdag en gaan op 28 augustus van start. Om 16:45 uur start de training bij het Sportcentrum (kluisjes en kleedruimte aanwezig). De training bestaat uit een warming up, een techniek onderdeel, interval programma en cooling down. Het belangrijkste doel is om blessure vrij en technisch beter te leren hardlopen. Om uiterlijk 18:15 uur is de training afgelopen. In 8 trainingen (steeds op dinsdag) wordt toegewerkt naar jouw doel. Het instap niveau is dat je minimaal 3 kilometer achter elkaar kan hardlopen, maar het is ook interessant voor lopers die al snel of lang rennen en behoefte hebben aan meer techniek. De kosten voor bedragen € 42,- voor 8 lessen.

Aanmeldingen en betaling via de AMC Personeelsvereniging.