Terug naar nieuwsoverzicht

Het bloed spreekt

Kelly Dreuning (29 jaar) is arts-onderzoeker en haar zus Rianne Dreuning (31 jaar) is arbeidsjurist. Beide werken ze voor Amsterdam UMC. Waarom hun band zo speciaal is vertellen ze in deze blog.

Blog

Het bloed spreekt

Kelly arts-onderzoeker en Rianne arbeidsjurist zijn niet alleen collega’s bij Amsterdam UMC. Ze zijn ook zussen, buren en beste vriendinnen. En als je zo dol bent op je zus, dan verlaat je het zonnige Maastricht en volg je haar naar de drukke Randstad.

Kelly zette de eerste stap richting de hoofdstad. “Ik heb in Maastricht gestudeerd en ben naar Amsterdam UMC gekomen voor de kinderchirurgie. Twee kinderchirurgen die ik in Maastricht tijdens mijn coschappen heb leren kennen, boden mij de kans om mijn keuzecoschap bij de Kinderchirurgie te doen en dat groeide uit tot een promotietraject” vertelt Kelly.

Rianne ging in de eerste instantie met haar vriend mee. “Hij kreeg een nieuwe baan in Amsterdam en we besloten samen te verhuizen van Maastricht naar Utrecht. Voor mij de uitdaging om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Aangezien ik daarvoor bij het Zuyderland Medisch Centrum had gewerkt, wilde ik heel graag weer in een ziekenhuis werken. Toen ik de vacature zag van Arbeidsjurist bij Amsterdam UMC was ik helemaal verkocht! Voordat ik solliciteerde heb ik wel aan Kelly gevraagd of ze het goed zou vinden als ik ook daar kwam werken. We hebben een enorme hechte band, maar ik kan me voorstellen dat dat misschien wel wat teveel van het goede kan zijn” vult Rianne verder aan.

Maar gelukkig was dat niet het geval. Kelly was super blij dat Rianne werd aangenomen. Het is toch fijn als je je zus op het Voetenplein tegen komt.


Twee kapiteins op één schip

Amsterdam UMC is niet de eerste werkgever die deze twee talentvolle zussen mag ontvangen verklapt Kelly. “We zijn lang geleden als collega’s begonnen bij Vion Food Group, waar we elke zaterdag op de Slagerij-afdeling in de Nettorama een zakcentje bijverdienden.” Ja samenwerken gaat de twee zussen goed af! Want ondanks dat ze twee verschillende expertises hebben bundelen ze hun krachten samen in het bestuur van Jong Amsterdam UMC. Kelly was eerder al voorzitter en nu heeft Rianne het stokje overgenomen.

“We zijn weliswaar zussen, maar ook collega’s en beste vrienden. We kunnen dan ook heel goed in een professionele setting samen werken” vertelt Rianne. Niet wetende dat haar “kleine” zusje nog steeds naar haar op kijkt. Zo vertelt Kelly “Ik denk dat we beide competenties bezitten die passen bij een goede voorzitter. Mijn leiderschapskwaliteiten zijn enorm gegroeid tijdens mijn voorzitterschap, maar qua besluitvorming loopt Rianne denk ik voorop”.

Lief en leed

“Niemand anders kent mij zo goed en in niemand anders herken ík mezelf zo goed. Rianne staat onvoorwaardelijk voor me klaar, ze voorziet me (meestal ongevraagd) van advies en weet letterlijk alles van mij. We hebben vaak geen woorden nodig om elkaar te begrijpen en kunnen heerlijk onszelf zijn.” vertelt Kelly.

Waren jullie altijd zo close? “Wij hebben altijd een hechte band gehad, maar die is de afgelopen jaren alleen maar sterker geworden. In het verleden konden we ook echt wel enorme ruzie maken om kleding die de ander dan had geleend. Achteraf kijk je daar heel anders naar terug. Maar we deden toen al veel samen. We zijn naast zusjes ook gewoon dikke vriendinnen. We vertellen elkaar werkelijk alles” laat Rianne weten.

Twee handen op één buik

Wat doen jullie nog meer samen? “Tja, wat doen we eigenlijk niet samen. Nu ik er zo over nadenk lijken we bijna een tweeling. We sporten samen (vroeger Jazzballet en Hockey, nu wielrennen en hardlopen) en hebben dezelfde interesses (klussen en kokkerellen). En sinds ik haar bovenbuurvrouw ben, weten we elkaar dagelijks te vinden en zijn we al helemaal onafscheidelijk.

Dus jullie wonen ook nog eens in hetzelfde appartementencomplex? “Ja, per toeval. Maar stiekem is dat echt ontzettend leuk!” zegt Rianne.