Terug naar nieuwsoverzicht

Jong AMC- 2 oud klasgenoten samen in het bestuur!

Emma is sinds november voorzitter van Jong Amsterdam UMC – locatie AMC (Jong AMC). Zij heeft het stokje overgenomen van Kelly. Hoewel we nog even moesten wachten op een gezamenlijke foto, konden we hen wel meteen wat vragen stellen over hun voorzitterschap en Jong AMC.

Blog

Emma is sinds november voorzitter van Jong Amsterdam UMC – locatie AMC (Jong AMC). Zij heeft het stokje overgenomen van Kelly. Hoewel we nog even moesten wachten op een gezamenlijke foto, konden we hen wel meteen wat vragen stellen over hun voorzitterschap en Jong AMC.

Samen in het bestuur

Emma: “Eigenlijk is het heel toevallig dat we hier als twee oud klasgenoten terecht zijn gekomen in Amsterdam UMC en dan specifiek bij Jong AMC. We hebben drie jaar bij elkaar in de klas gezeten op de middelbare school in Sittard. We waren niet echt vriendinnen, we gingen allebei met andere mensen om”. Kelly vult aan: “We hebben elkaar hier bij Amsterdam UMC pas echt leren kennen en kwamen erachter dat we eigenlijk best wel veel gemeen hebben”. Emma: “Je moet er wel even bij vermelden ik wel echt moest solliciteren voor deze functie hoor. Straks denken ze nog dat we hier aan achterkamertjes politiek doen bij Jong AMC!”.

Amsterdam UMC

Kelly: “Door omstandigheden ging mijn extra curriculaire stage bij de kinderchirurgie in Maastricht niet door. Later kreeg ik opnieuw de kans om mee te lopen, alleen hadden de betreffende kinderchirurgen inmiddels het Maastricht UMC+ ingeruild voor Amsterdam UMC: toen was de keuze natuurlijk snel gemaakt!”. Emma wist al heel lang dat ze hier wilde werken: “ik reed vroeger altijd langs locatie AMC als we op bezoek gingen bij mijn oudtante in Heemstede. Vol bewondering keek ik toen al naar dit grote gebouw en fantaseerde ik dat ik daar ooit als dokter wilde werken. Heel leuk om te zien dat deze jeugddroom ook is uitgekomen”.

Jong Amsterdam UMC

Emma: “Voordat ik in het bestuur van Jong Amsterdam UMC  kwam, ging ik al vaak naar Jong AMC events. Ik wilde graag andere young professionals leren kennen buiten mijn eigen afdeling en mijzelf persoonlijk ontwikkelen. Toen ik de kans kreeg om te solliciteren voor het Jong AMC bestuur deed ik dit dan ook direct, omdat ik dit ook voor anderen mogelijk wil maken. Het is echt een platform voor en door jonge medewerkers, waar vriendschappen en samenwerkingen ontstaan, waar we van elkaar kunnen leren en ons kunnen ontwikkelen als de professionals van de toekomst van Amsterdam UMC. En niet te vergeten, het is ook ontzettend gezellig!

Trots

Kelly: “Het gaafste dat ik ooit met Jong AMC heb gedaan? Wat niet?! We organiseren maandelijks discipline- en amsteloverstijgende events die ons bestuur en onze achterban aanspreken (althans dat hopen we!) en inspireren. Een greep hieruit zijn het symposium ‘De zin en onzin van cv-building’ en de workshop ‘design thinking’ bij IBM”, maar ook organiseren we veel workshops gericht op de persoonlijke ontwikkeling van onze jonge medewerkers, waar steeds meer behoefte aan lijkt te zijn. Emma: “Voor mij was dat het event ‘Zorgen voor jezelf in de Zorg’ een workshop waar stil gestaan werd bij jezelf kwetsbaar op leren stellen tijdens je werk. Echt bijzonder om te zien dat iedereen tijdens de avond zelf hier al stappen in maakte en dat je hier direct wat mee kon in je eigen werk”. Kelly: “Ook heel speciaal was dat wij als bestuur aanwezig mochten zijn bij het officiële fusie moment van Amsterdam UMC in de Waag op 7 juni 2018. Daar waren mijn collega’s wel jaloers op!”.

Toekomst

Emma: “Naast dat ik volgend jaar ga promoveren, hoop ik samen met bestuur nog meer jonge medewerkers door heel Amsterdam UMC te bereiken en hen te inspireren/ motiveren om naar onze events te komen. Onze ambitie is om inhoudelijk bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van alle young professionals. En niet te vergeten, om het samen ook gewoon leuk te hebben!

Ook lid worden?

Jong Amsterdam UMC is hét bedrijfsnetwerk voor jonge werknemers van locatie AMC en VUmc. Als je je aansluit bij Jong Amsterdam UMC krijg je de kans om op een leuke en informele manier kennis te maken met collega’s uit de gehele organisatie. Het Jong Amsterdam UMC netwerk telt inmiddels bijna 3000 leden. Ook een keer een event bijwonen? Meer informatie over Jong Amsterdam UMC vind je hier:

Locatie AMC: http://intranet.amc.nl/web/personeel/netwerken-verenigingen/jong-amc.htm
Locatie VUmc: http://intranet.vumc.nl/afdelingen-themas-1/jong-amsterdam-umc-locatie-vumc.htm