Terug naar nieuwsoverzicht

Jong AMC – Netwerken voor ‘beginners’

Blog

“Een goed netwerk opbouwen binnen het AMC is niet alleen leuk; het kan je ook helpen in je werk”, aldus Wouter Gude, bestuurslid van Jong AMC. De club organiseert maandelijks een evenement voor medewerkers. Officieel voor medewerkers tot 35 jaar, maar stiekem ook voor iedereen “die zich nog jong voelt”.

 

“Wij doen niet aan leeftijdsdiscriminatie”, lacht Gude, naast bestuurslid van Jong AMC onderzoeker op de afdeling Klinische Informatiekunde. “Laatst organiseerden wij een evenement over e-health en daar waren ook een aantal vijftigplussers bij. Dat is geen enkel probleem. Het maakt de discussie na afloop alleen maar interessanter.” Toch richt Jong AMC zich vooral op medewerkers die nog aan het begin staan van hun carrière. “Jonge mensen willen graag in contact komen met anderen en hun kennis verbreden”, aldus Gude. “Misschien omdat ze meer tijd hebben dan oudere medewerkers, maar waarschijnlijk ook omdat hun netwerk nog wat kleiner is. Veel werknemers hebben alleen contact met mensen van hun eigen afdeling. Via onze evenementen kunnen ze makkelijk verbinding maken met collega’s van andere afdelingen.”

Zo deed Sven Geelen, fysiotherapeut en onderzoeker op de afdeling Revalidatie, belangrijke contacten op als bestuurslid van Jong AMC. Hij kwam erachter dat een medebestuurslid onderzoek doet op het gebied van voeding, dat veel raakvlakken heeft met zijn eigen onderzoek naar bewegen. “We zijn nu aan het kijken hoe we kunnen samenwerken. Zij zit bij het directoraat Services en ik op de afdeling Revalidatie. Zonder Jong AMC hadden we waarschijnlijk nooit van elkaars initiatieven af geweten.”

Gegroeid

In haar zesjarig bestaan is Jong AMC aardig gegroeid. Inmiddels telt de nieuwsbrief 1.250 abonnees en wordt elke maand een evenement georganiseerd. Dat varieert van een jeu des boules-barbecue of een pubquiz (voor Serious Request), tot bijeenkomsten over burn-outs, politiek op de werkvloer en zakelijke etiquette. “Wij proberen leuke, ontspannen evenementen af te wisselen met meer informatieve onderwerpen”, zegt Geelen. “Door die onderwerpen op een laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken, hopen we dat jonge AMC’ers er wat van opsteken.”

Naast het organiseren van evenementen werkt Jong AMC ook samen met andere organisaties, zoals de Intercompany Association (ICA). ICA organiseert regelmatig bijeenkomsten voor jongerenorganisaties van verschillende Nederlandse bedrijven, bijvoorbeeld over de digitale mogelijkheden van blockchain, circulaire economie, sportevenementen en het sneaker gala. “AMC’ers kunnen daar gratis naartoe”, zegt Geelen. “Wij zijn als enige ziekenhuis bij hen aangesloten.”

Ook biedt Jong AMC de mogelijkheid om te sporten tijdens een bootcamp van tien lessen, buiten op het grasveld van het AMC. Medewerkers die juist wat voor anderen willen betekenen, kunnen zich via Jong AMC beschikbaar stellen als mentor voor middelbare scholieren bij stichting Giving Back. “De mentoren helpen scholieren met weinig middelen bij hun ontwikkeling”, zegt Gude. “Inmiddels hebben we al zeven mentoren. Ik vind dat typisch AMC. We willen graag ons netwerk verbreden en onze kansen vergroten, maar we zetten ons netwerk ook graag in om anderen te helpen.”

 

Weten wat Jong AMC organiseert? Meld je aan voor de nieuwsbrief via jongamc.amc.nl (intranet) of mail naar jongamc@amc.nl.


Tekst: Tim van den Berg

Foto: Nick Chesnaye

Originele publicatie: ‘Status’ 2-2018