Terug naar nieuwsoverzicht

Jong AMC – ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’

Vier keer per jaar vragen we ons 'jong-netwerk' om een update...wat houdt onze jonge Amsterdam UMC'ers bezig en waar kunnen we elkaar de volgende keer ontmoeten?

Blog

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! We hebben maar liefst 5 nieuwe bestuursleden op weten te pikken vanuit alle hoeken van de Meibergdreef en zijn helemaal klaar voor 2019. Met ons nieuwe team kijken we uit naar een jaar vol inspirerende en interactieve events. Hiermee hopen wij bij te kunnen dragen aan inhoudelijke verdieping, persoonlijke ontwikkeling en verbreding van het sociale netwerk van alle jonge Amsterdam UMC-medewerkers.
– door Kelly Dreuning (Voorzitter Jong AMC)

Vlnr: Erne van Proosdij, Emma Meessen, Laura Tseng, Marieke van Maanen, Mark Zuidberg, Kelly Dreuning, Daniël Hulisulan, Nadine van Huijgevoort, Sapho Roodbeen, Amy Tjoeng

Inmiddels ligt 2018 alweer ver achter ons: we organiseerden 11 evenementen, twee bootcampsessies en een dag voor scholieren van Stichting Giving Back ter kennismaking met Amsterdam UMC, locatie AMC. Verder kregen we er 340 nieuwe leden bij én werd er met de jaarlijkse 3FM pubquiz (namens onze gulle donateurs!) een recordbedrag van €2625 opgehaald voor het Rode Kruis!

Er werd intensief samengewerkt met externe partijen, waaronder het jongerenbedrijfsnetwerk Inter Company Association (ICA), Stichting Giving Back, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, ChangeYourRythym, Loyens & Loeff en Randstad. Daarnaast werden uiteraard ook onze interne banden versterkt en vond deze zomer de eerste (en zeker niet de laatste!) alliantieborrel met Jong Amsterdam UMC, locatie VUmc plaats bij StrandZuid: Jong Amsterdam UMC is een feit! Om het “ijs te breken” zullen we ons dit jaar in een ietwat andere omgeving wanen: blokkeer alvast je agenda op donderdagavond 21 maart 2019 en volg ons op Instagram om niets van dit festijn te missen!

Millenials

Voor jonge Amsterdam UMC-medewerkers, ofwel ‘Millenials’ kan de lat soms niet hoog genoeg liggen: ze willen alsmaar uitblinken in het werk dat ze doen, stellen hoge eisen aan zichzelf en hebben een druk sociaal leven. Eerder organiseerden wij samen met Jong Amsterdam UMC, locatie VUmc symposia over burn-out en de zin en onzin van cv-building. Op de Meibergdreef werd 2019 afgetrapt met een evenement met de focus op het welzijn van de medewerker. Want zorgen voor patiënten kunnen we in het Amsterdam UMC wel, maar ‘zorgen voor jezelf in de zorg’, hoe doe je dat eigenlijk?

Samen beter

Een belangrijk speerpunt van dit jaar is de fusie met Jong Amsterdam UMC, locatie VUmc. Niet alleen focussen wij op harmonisatie tussen de Boelelaan en Meibergdreef, ook streven wij naar een toename in de diversiteit van onze achterban; want álle jonge medewerkers staan bij ons centraal. Een kleine greep uit de thema’s die we dit jaar aan zullen snijden zijn ‘politiek op de werkvloer’, ‘marktwerking en uithuisplaatsing in de zorg’ en ‘Agile werken’. Ons jaarlijkse symposium staat in het derde kwartaal natuurlijk weer op de planning en er worden events georganiseerd met o.a. ABN Amro en Philips. Bier, bitterballen en een barbecue zullen dit jaar ook niet ontbreken. Wil je op de hoogte blijven van alle events? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wil je meer weten over het Jong AMC netwerk en de georganiseerde activiteiten. Kijk dan op hun pagina.