Werken als IC-Verpleegkundige op de Intensive Care

Op de Intensive Care worden patiënten behandeld en verzorgd die ernstig ziek zijn. Deze patiënten hebben intensieve zorg nodig. Een deel van de patiënten wordt gepland op de IC opgenomen na een grote operatie. In het AMC geldt dit onder andere voor patiënten die een hartoperatie ondergaan of een operatie aan de slokdarm. De meerderheid van onze opnames zijn echter niet gepland. Veel patiënten op de IC worden gedurende korte of langere tijd geholpen met de ademhaling. Als Intensive Care (IC) verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de meest kwetsbare groep patiënten van het land: Als het elders te moeilijk wordt, komt de patiënt naar ons, wij zijn het eindstation.
 
Waarom werken op onze IC? Voor de één is het excelleren, voor de ander is het innovatie. Die gaat voor doorgroeien, en weer een ander vindt het teamwork. Werken bij het AMC betekent voor iedereen iets anders, maar grenzen verleggen, dat doen we allemaal. Dat maakt ons werk zo bijzonder.

Ga naar de vacatures
Op de IC denken we alleen maar in mogelijkheden. We bieden hoogcomplexe zorg en werken met geavanceerde apparatuur, dat maakt voor mij het werken op de IC elke dag weer een uitdaging.
Vivian - IC Verpleegkundige

Werken als MC-Verpleegkundige op de Medium Care

De Centrale Medium Care is een afdeling waar patiënten liggen die te ziek zijn voor de verpleegafdeling. Net als op de Intensive Care worden alle patiënten op de CMC met een monitor bewaakt.

Als Medium Care (MC) verpleegkundige op onze afdeling ‘leef je de verpleegkundige droom’: de hoog complexe patiënt die net van de IC afkomt, waarmee je écht contact kunt maken. De patiënt wordt namelijk niet beademd. Met ons kleine, hechte team Medium Care (MC) verpleegkundigen, dragen we de verantwoordelijkheid voor 8 patiënten. Daardoor voelt de afdeling als heel vertrouwd. Op onze Medium Care afdeling worden voornamelijk patiënten opgenomen na cardio-thoracale ingrepen, neurochirurgische OK’s, trauma’s en patiënten met interne problematiek.

Waarom jij wil werken op onze Intensive of Medium Care

  • Unieke werkomgeving

  • Internationale patiëntenpopulatie

  • Doorgroeimogelijkheden naar MICU verpleegkundige

  • Nieuwste ontwikkelingen op IC-gebied

  • Veel uitdaging en verdieping in je vak

Een kijkje op onze afdeling