Werken als Psychiatrisch Verpleegkundige

Wij doen er alles aan om onze patiënten te helpen. ‘Dat kunnen wij niet’ zul je hier niet horen. De afdeling Psychiatrie van Amsterdam UMC, locatie AMC vertegenwoordigt één van de weinige instellingen in Nederland die zich uitsluitend toelegt op zorg voor moeilijk diagnosticeerbare en behandelbare psychiatrische patiënten. Met specialistische kennis, persoonlijke aandacht en improvisatievermogen weten onze professionals behandelingen op maat uit te stippelen en patiënten te helpen die vaak op andere plekken uitbehandeld zijn.
 
De kliniek bestaat uit drie units: Medisch Psychiatrische Unit, Medium Care (Open afdeling & vroege Psychose) & High Intensive Care. Daarnaast vind je op de afdeling een poli-kliniek en dagbehandeling met verschillende specialismen, zoals Angststoornissen/OCD  en Stemmingsstoornissen. Onze brede en specialistische afdeling maakt dat er veel doorgroeimogelijkheden zijn. Centraal staat de open, niet-hierachische, collegia sfeer: Artsen, verpleegkundigen en andere medisch
professionals werken multidisciplinair samen op basis van vertrouwen, in een hecht
en gelijkwaardig team. Kom je met ons kennismaken?

Ga naar de vacatures Bel mij!

Een korte introductie van de drie units binnen psychiatrie:

Medium Care Unit
Open afdeling: Hier behandelen we een gemêleerde groep patiënten met allerlei psychiatrische stoornissen, zoals ernstige depressies, psychoses, angst- en dwangstoornissen of stemmingsstoornissen. De behandelingen zijn erop gericht om patiënten zelfstandig hun leven weer op te laten pakken.
Vroege Psychose: Op deze afdeling komen jonge patiënten binnen die voor het eerst een psychose doormaken. Met een intensief behandelprogramma helpen wij hen herstellen en proberen we te voorkomen dat ze terugvallen.

HIC
Op de afdeling High Intensive Care komen patiënten binnen met hoog-complexe psychiatrische aandoeningen. Hoewel veel patiënten gedwongen zijn opgenomen, worden de behandelingen zoveel mogelijk samen met de patiënt, familie en de ambulante zorg vormgegeven. Wij streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor onze patiënten.

MPU
Patiënten met zowel lichamelijke aandoeningen als psychiatrische klachten kunnen niet altijd terecht op een reguliere medische afdeling.  Op psychiatrische afdelingen ontbreekt juist vaak de mogelijkheid om somatische zorg te bieden. Gelukkig is er voor deze patiënten de Medisch Psychiatrische Unit (MPU) van het AMC, die speciaal is ingericht voor patiënten met somatische én psychiatrische ziektebeelden. Nieuwsgierig hoe een werkdag er uit ziet op de MPU?