Werken als Psychiatrisch Verpleegkundige

Wij gaan ver om onze patiënten te helpen. ‘Dat kunnen we niet’ zul je  hier niet vaak horen. De afdeling Psychiatrie van Amsterdam UMC, locatie AMC, biedt hoog-complexe zorg aan een gemêleerde groep patiënten met psychiatrische aandoeningen. Veel patiënten zijn op andere plekken al uitbehandeld. Met specialistische kennis, aandacht voor de patiënt en het nodige improvisatievermogen weten de professionals van de afdeling Psychiatrie behandelingen op maat uit te stippelen en patiënten verder te helpen.
De afdeling psychiatrie bestaat uit drie units: Medisch Psychiatrische Unit, Medium Care (Open afdeling & vroege Psychose) & High Intensive Care.
Centraal staat de open, niet-hierachische, collegia sfeer: Artsen, verpleegkundigen en andere medisch professionals werken multidisciplinair samen op basis van vertrouwen, in een hecht en gelijkwaardig team. Kom je met ons kennismaken?

Vacatures Kom kennismaken

Een korte introductie van de drie units binnen Psychiatrie

MPU
Patiënten met zowel lichamelijke aandoeningen als psychiatrische klachten kunnen niet altijd terecht op een reguliere medische afdeling.  Op psychiatrische afdelingen ontbreekt juist vaak de mogelijkheid om somatische zorg te bieden. Gelukkig is er voor deze patiënten de Medisch Psychiatrische Unit (MPU) van het AMC, die speciaal is ingericht voor patiënten met somatische én psychiatrische ziektebeelden.

Medium Care Unit
Open afdeling: Hier behandelen we een gemêleerde groep patiënten met allerlei psychiatrische stoornissen, zoals ernstige depressies, psychoses, angst- en dwangstoornissen of stemmingsstoornissen. De behandelingen zijn erop gericht om patiënten zelfstandig hun leven weer op te laten pakken.

Vroege Psychose: Op deze afdeling komen jonge patiënten binnen die voor het eerst een psychose doormaken. Met een intensief behandelprogramma helpen wij hen herstellen en proberen we te voorkomen dat ze terugvallen.

HIC
Op de afdeling High Intensive Care komen patiënten binnen met hoog-complexe psychiatrische aandoeningen. Hoewel veel patiënten gedwongen zijn opgenomen, worden de behandelingen zoveel mogelijk samen met de patiënt, familie en de ambulante zorg vormgegeven. Wij streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor onze patiënten.