Werken als SEH-Verpleegkundige

Een mooiere werkplek dan de Spoedeisende Hulp afdeling in Amsterdam UMC, locatie AMC is bijna niet denkbaar. Amsterdam UMC, locatie AMC is een Level-1 traumacentrum en vormt samen met een aantal ziekenhuizen in de regio het traumazorgnetwerk “TraumaNet AMC”. De Trauma Unit is verantwoordelijk voor de multidisciplinaire opvang en behandeling van ernstig en/of meervoudig gewonde ongevalspatiënten. Daarnaast worden patiënten uit heel Nederland naar locatie AMC verwezen voor second opinions en tertiaire (neuro)traumazorg.
Werken als SEH-Verpleegkundige is werken op één van de leukste afdelingen van Amsterdam UMC, locatie AMC. De afdeling is slim ontworpen en straalt rust uit, vooral door het gebruik van hout, echte bomen en veel daglicht. Nieuwsgierig? Bekijk hiernaast de film.

Kom kennismaken Bekijk alle zorg vacatures
Ik zie hier dingen, die ik in andere ziekenhuizen niet zou zien...dat maakt een Academisch ziekenhuis zo leuk om te werken.
Jolanda - SEH-Verpleegkundige

Werken op de Spoedeisende Hulp

Onze spoedeisende hulp is in 2016 volledig verbouwd. De 35 behandelkamers (incl. traumakamers en shockrooms) zijn voorzien van de nieuwste apparatuur en zijn ingericht voor opvang van alle patiënten categorieën. Het duurde 2,5 jaar om de nieuwe Spoedeisende Hulp (SEH) te bouwen op de benedenverdieping van het AMC. Tachtig collega's kunnen hier ongeveer 30 duizend patiënten per jaar ontvangen. We hebben veel aandacht besteed aan de logistiek, waardoor de patiëntenstromen voor de huisartsenpost, voor de relatief eenvoudige SEH-patiënten en voor de ernstige trauma’s gescheiden zijn en deze patiëntengroepen elkaar niet ‘tegenkomen’. Dit komt de doorstroming ten goede. Door een slimme open indeling met balies in het midden van de ruimte kunnen wij overzicht bewaren over de gehele SEH, wat de veiligheid vergroot. Wil je zelf eens komen rondkijken? Maak dan gerust een afspraak om eens kennis te maken.

Van tijd tot tijd nemen we een kijkje achter de schermen bij een van de talrijke AMC-afdelingen. Deze keer: de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH). Emile neemt je mee achter de schermen.

Lees het verhaal van Emile

Waarom werken als SEH-Verpleegkundige op onze Spoedeisende Hulp

  • Wij blijven altijd nadenken over wat er nog méér aan de hand kan zijn.

  • Het vraagt teamwerk om iedere dag weer TOP-zorg te kunnen verlenen.

  • Wij zijn vaak de 'probleem-oplos' afdeling van het ziekenhuis.

  • Het is vooral leuk werk, omdat je weet dat je altijd op je collega’s kunt rekenen.

  • Een mooie combinatie van technische kennis, klinisch redeneren en écht 'zorgen voor'.

Neem een kijkje op onze Spoedeisende Hulp