Maak kennis met onze stagiaires

Mijntje Minkema

Leerling HBO-V – AMC-programma

 

Mijntje is vierdejaars HBO-Verpleegkunde student aan de Hogeschool van Amsterdam en dus leerling in het AMC. ‘Ik heb mijn tweede-, derde- en vierdejaarsstage in het AMC doorlopen doordat ik het AMC-programma volg’. Het AMC-programma  is voor studenten met de ambitie om in een academisch ziekenhuis te werken: hoog-complexe zorg in een dynamische omgeving. In het AMC-programma krijgen studenten extra activiteiten aangeboden. Bijvoorbeeld helpen bij het verzamelen van onderzoeksgegevens, verpleegkundige presentaties bijwonen én zelf geven.

‘Het tweede jaar begon ik op de vaatchirurgie/ urologie, hierna in het derde jaar op interne geneeskunde (MDL) en longchirurgie en mijn laatste jaar (nu) de afdeling cardiologie. Het AMC- programma is zwaar, er wordt verwacht dat je op een bepaald niveau functioneert door de complexiteit die in een academisch ziekenhuis voorkomt. Hierdoor leer je wel meteen met veel verschillende patiënten en ziektebeelden omgaan, patiënten uit het gehele land komen naar het AMC voor de specialistische zorg.’

‘In het AMC zijn alle afdelingen het gewend om stagiaires te begeleiden, het is er geheel op ingesteld en iedereen is van het leerprofiel van de studenten op te hoogte. De verpleegkundigen zijn opgeleid om stagiaires te begeleiden. Op veel afdelingen is een leerwerkplaats ontwikkeld, hierbij vindt er een nauwe samenwerking plaats tussen de studenten en worden er bijvoorbeeld lessen of themadagen aangeboden. Dit zorgt voor extra verdieping en kennis. Ik hoop dit jaar af te studeren en een basis te leggen voor een verdere specialisatie in de cardiologie (de CCU of Hartcatheterisatie).

Wil je meer weten over het AMC-programma? Bekijk dan hier de informatie van de Hogeschool van Amsterdam.

 

Rosanne Gossen

Stagiaire HR-Expertise

Van jongs af aan heeft Rosanne affiniteit gehad met de zorg. Dit resulteerde in bijbaantjes in verzorgingshuizen en vrijwilligerswerk bij studentendesk het Rode Kruis tijdens haar studententijd. “Voor het afronden van mijn bachelor Facility Management moest ik opzoek naar een afstudeerstage, ik wist meteen dat ik dit in de gezondheidszorg wilde doen. Toen ik de vacature van het AMC zag werd ik dan ook meteen razend enthousiast, dit is de organisatie waar ik stage wil lopen!”

Rosanne loopt stage op de afdeling HR en hier rouleert ze mee in verschillende projecten. “Dit biedt mij de mogelijkheid om samen te werken met mensen met veel verschillende expertises en die uit alle hoeken van het ziekenhuis komen. Daarnaast voer ik onderzoek uit naar het onboarden van verpleegkundigen. Het leukste vind ik om tijdens mijn onderzoek het huis in te gaan en te spreken met mensen die gepassioneerd hun werk doen. Om uiteindelijk bij te dragen aan het primaire proces van het ziekenhuis: het leveren van de beste zorg. Ik vind mijn stage in het AMC ontzettend leuk en leerzaam! Werken bij een organisatie die er echt toe doet, dat is wat mij enorm motiveert. Niet alleen op professioneel vlak groei ik enorm maar de omgeving verrijkt mij ook met veel nieuwe inzichten.”