Maak kennis met onze trainees

Dieuwke Toxopeus

Oud- Management Trainee

Hoe heb je het traineeship ervaren?

Amsterdam UMC is daarbij een hele goede leeromgeving geweest voor mij. Ondanks dat het een grote organisatie is, vind je snel je weg vanwege de begeleiding en toegankelijkheid van directeuren en opdrachtgevers bij wie je in dienst bent. Ook is er een groot netwerk aan (oud-)trainees binnen Amsterdam UMC wat zorgt voor een vertrouwde, veilige en gezellige werkomgeving. Verder doorloop je het ontwikkelprogramma van De Baak met ‘talenten’, dit zijn medewerkers van Amsterdam UMC die al langer in dienst zijn. Tijdens de twee zomers van het traineeship werk je zelfs met trainees en talenten samen aan één project, de zomeropdracht, wat zorgt voor een extra leerervaring en nog meer kennis van de organisatie.

Ben je doorgestroomd binnen de organisatie en zo ja, waar?

Ik heb 3 projecten van 8 maanden gedaan bij verschillende divisies binnen Amsterdam UMC. Mijn laatste project heb ik bij het lateralisatieteam uitgevoerd en hier ben ik na het traineeship doorgestroomd. Mijn team houdt zich bezig met het realiseren van de alliantie tussen AMC en VUmc, waarbij ik als projectleider verschillende afdelingen begeleid in het concentreren van de zorg op één van de twee locaties.

Hoe heeft het traineeship jou hierbij geholpen?

Door de verschillende projecten die je uitvoert, krijg je veel te zien van het ziekenhuis en kan je er achter komen wat jij uiteindelijk leuk vindt binnen Amsterdam UMC. Vanuit het traineeship heb je naast de directeur of opdrachtgever bij je in dienst bent, ook twee directeuren die jouw mentor en beoordelend stuurgroeplid zijn. Samen met hen kan je het over je verdere loopbaan hebben tegen het einde van jouw traineeship. Ik heb toen aangegeven dat ik de rol binnen mijn laatste trainee project erg leuk vond vanwege het feit dat ik me binnen mijn rol met iets heel actueels bezighield, namelijk de fusie van twee grote academische ziekenhuizen. Daarnaast had ik het idee dat ik nog lang niet uitgeleerd was binnen de organisatie, er is nog zo veel te doen en te zien!

Er is overigens geen verplichting om in Amsterdam UMC te blijven werken na jouw traineeship. Ongeveer de helft van de trainees stroomt uit naar een functie binnen het Amsterdam UMC en de andere helft werkt voornamelijk in consultancy of bij publieke zorginstellingen. Kortom, het traineeship biedt je een rijke basis en biedt daarmee veel mogelijkheden voor je verdere loopbaan.

Mark Zuidberg

Management Trainee

 

“Of ik vanaf het begin van mijn studie wist dat ik het traineeship bij het Amsterdam UMC wilde volgen? Zeker niet, maar desondanks ben ik heel blij met de keuze die ik heb gemaakt”. Zegt Mark, die in februari 2018 is gestart met het Management Traineeship.

“Na het afronden van de bachelor Psychobiologie aan de UvA ben ik twee 2-jarige masters gaan doen: een Biomedical Sciences master met als richting Basic and Applied Neuroscience aan de Universiteit van Amsterdam, en de master Management Policy Analysis & Entrepreneurship in the Health and Life Sciences aan de VU. De een is meer wetenschappelijk georiënteerd, waardoor ik soms de verbinding miste met maatschappelijke vraagstukken. Daarom ben ik nog een tweede master gaan doen die meer ingaat op complexe vraagstukken in de gezondheidszorg. Het traineeship is een mooie vervolgstap en een uitstekende start voor jonge professionals die zichzelf willen ontwikkelen en de patiëntenzorg willen verbeteren. ”

De eerste opdracht van Mark is op locatie VUmc. “Dit project gaat over de JCI implementatie binnen het facilitair bedrijf. JCI staat voor Joint Commission International, een internationale accreditatievorm voor ziekenhuizen. Mijn taken in dit project zijn o.a. het ondersteunen van de implementatie van werkplannen, opzetten van multidisciplinaire overleggen, monitoren en coördineren van de algehele voortgang van het project. De collega’s in het team vinden het heel leuk dat er een jonge collega, die net afgestudeerd is, komt mee werken.”

“Ik weet nog niet goed wat ik na dit traineeship wil gaan doen, maar ik ben er van overtuigd dat dit een heel goede start is voor mijn carrière. Eigenlijk is het traineeship een soort proeftuin waar je in twee jaar tijd op verschillende plekken en manieren Amsterdam UMC leert kennen. Daarnaast zijn de regelmatige vrijdagmiddagborrels met de mede-trainees erg gezellig!”

 

Maaike van Loenhout

Oud- Trainee Business Controller

 

‘Tijdens mijn bestuursjaar voor de Financiële Studievereniging Amsterdam (FSA) is mijn interesse gewekt voor het werken in complexe non-profit organisaties.’ Maaike ontdekte het traineeship bij het AMC, de UvA en HvA echter pas bij thuiskomst van haar Azië reis ná het afronden van haar studie.

‘Aangezien ik zelf aan de UvA heb gestudeerd, viel mij het traineeship dat zij aanboden, samen met het AMC én de HvA, direct op. Mijn laatste opdracht was bij het AMC, waar ik kennis maakte met de complexe wereld van de zorg. Het Hartcentrum werd toen net opgericht en ik mocht de planning & controlcyclus van deze nieuwe divisie inregelen. Een verantwoordelijke en uitdagende taak om een financieel gezond Hartcentrum op te zetten.’

‘Ondanks dat ik een totaal andere achtergrond heb dan 95 procent van mijn AMC collega’s, wordt je wel betrokken en meegezogen in het zorgproces. Het is bijzonder hoe snel zaken als “biventriculaire ICD’s” en “Hybride kamers” vanzelfsprekend worden. Inmiddels ben ik 5 jaar werkzaam bij het AMC en heb ik het Hartcentrum verruild voor een senior control functie bij de Interne. Als ik terugkijk op mijn traineeship was dit echt een mooie basis om te leren en te zien. Ik heb veel bewuster een keuze kunnen maken over wat ik nu doe en waar ik energie van krijg!’