Traineeship Business Controller – Klaar voor het échte werk.

Wat denk je ervan: het hele academisch spectrum van Amsterdam binnen 1 traineeship. Niet alleen zien, maar echt ervaren. Met jouw bijdrage aan de meest interessante projecten maak je echt het verschil. Op de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Hogeschool van Amsterdam (HvA) én Amsterdam UMC, locatie AMC, loopt dit traineeprogramma. Het programma duurt drie jaar en je werkt bij elke instelling 12 maanden. Jouw dagelijkse werkzaamheden verricht je op één van de financiële afdelingen van de verschillende divisies van Amsterdam UMC, locatie AMC, en de faculteiten of stafdiensten van de UvA of HvA. Vier dagen in de week werk je actief mee met je afdeling die op centraal of decentraal niveau kan zijn. Daarnaast staat één dag in de week jouw persoonlijke ontwikkeling centraal.

Betrokken begeleiding

Natuurlijk krijg je een begeleider, die je helpt om het maximale uit jezelf te halen. Dit is je leidinggevende op het project, die jou feedback geeft op het gebied van (persoonlijke) ontwikkeling. Daarnaast krijg je ook een externe coach, die tijdens je hele traineeprogramma met je werkt aan:
• Ontwikkeling van je vaardigheden, zoals trainingen in communicatie, presentatie, projectmanagement, adviesvaardigheden, leiderschap en timemanagement.
• Intervisie, waarbij je door middel van casuïstiek meer leert over hoe jij je werk aanpakt en de impact die jij hebt op anderen.

Uiteraard werken we ook aan de ontwikkeling van je kennis. Je evalueert met je begeleider, aan het einde van elk project. Ook kun je tijdens de intervisie bijeenkomsten je kennis uitwisselen met andere trainees. Dit doe je met de hele groep trainees die in het programma zitten: trainees die gelijk met jou starten, maar ook trainees die al één of twee jaar ervaring hebben opgedaan.

Onze opdrachten

Het driejarige traject is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en competenties op het vlak van business control. Je doet ‘hands on’ ervaring op met de planning en control-cyclus en vakinhoudelijk kom je in aanraking met accounting, financiële rapportages, budgetteren, contractactiviteiten en managementinformatie. Je krijgt bijvoorbeeld opdrachten als:
• Hoe krijgen we de begroting van een medische afdeling op orde? Kunnen we bijvoorbeeld minder geld besteden door kritischer te kijken naar het nut van bepaalde lab- en radiologie aanvragen?
• Welke kosten worden gemaakt bij het geven van onderwijs? Hoe beïnvloedt het aantal studenten deze kosten?
• Beschikt de organisatie over voldoende stuurinformatie? Hoe kan ik daar aan bijdragen?

Het traineeship biedt een unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen bij elk van deze drie instellingen en je wordt opgeleid om na afloop zelfstandig als business controller aan de slag te kunnen.

Werving

In het voor- en najaar starten we met de werving van trainees voor ons traineeprogramma. Voor dit traineeship dien je de website van StudiJob Uitzendbureau in de gaten te houden voor de vacature. Indien de vacature online staat, vind je deze hier.

Maak kennis met onze Trainees

Wil je weten wat onze Trainees te vertellen hebben over Amsterdam UMC, het traineeship of over hun opdrachten? Maak dan kennis met ze en lees hier hun verhaal.