De afdeling Cardiologie van Niek:

Niek Schrijver werkt sinds vorig jaar september als verpleegkundige op de afdeling Cardiologie, waar hij eerder tijdens zijn HBO-V opleiding al stage liep. Hij besloot te blijven omdat het specialisme hem erg aanspreekt en het een geweldig team is! Mijn werk als verpleegkundige… …

Niek Schrijver werkt sinds vorig jaar september als verpleegkundige op de afdeling Cardiologie, waar hij eerder tijdens zijn HBO-V opleiding al stage liep. Hij besloot te blijven omdat het specialisme hem erg aanspreekt en het een geweldig team is!

Mijn werk als verpleegkundige…

“… verrijkt mij als persoon. Het is mooi dat ik mensen kan helpen, want niemand kiest voor een ziekenhuis opname, het overkomt je. Als verpleegkundige ontmoet je veel nieuwe mensen, elke dag. Je bent een klein onderdeel geworden in hun bestaan en dat is mooi. Hoe kort de ontmoeting soms ook is, je hebt toch een bijdrage aan iemands leven kunnen geven. Ik ben trots dat ik een beroep kan uitoefenen, waar ik mijn passie in kwijt kan en een bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Ik vertel op verjaardagen dan ook altijd dat ik hier met veel plezier werk. Sommige patiënten en mijn collega’s, die allemaal het hart op de goede plek hebben, maken het werken memorabel”.

Mijn vaste ritueel…

“…is het eten van een broodje pindakaas en hagelslag. Collega’s vragen regelmatig of ik het niet een keertje zat ben, maar dit is zeker nog lang niet het geval. Tijdens avond- en nachtdiensten eet ik vaak warm, maar dan komt het broodje pindakaas en hagelslag er vrolijk tussendoor”.

Mijn hart gaat sneller kloppen…

“…van de werkgroep ALWP (Academische Leer Werkplaats). Hier bespreken we wat wij als diplomeerde verpleegkundige kunnen doen, om de toekomstige verpleegkundige zo goed mogelijk te begeleiden. Het begeleiden van studenten vind ik waanzinnig leuk om te doen. Iemand helpen ontwikkelen en te zien groeien maakt mij als begeleider trots. Veel studenten vinden het klinisch redeneren moeilijk of spannend om te doen. Als begeleider vind ik het belangrijk om te zorgen dat de student zich veilig voelt, maar ook om te laten zien dat wij als gediplomeerd verpleegkundige ook nooit klaar zijn met leren”.

Toen ik nog student was…

“…liep ik ook stage op de afdeling Cardiologie waar ik nu werk. Met Pasen hadden een aantal verpleegkundigen paaseitjes verstopt en moesten de rest van de collega’s zoveel mogelijk paaseitjes verzamelen. Ik liep over de afdeling met een buidel gemaakt van vuilniszak en tape en was erg fanatiek. Met dat zoeken van die eitjes kom je van alles tegen en wist ik als student meteen ook waar alles lag. Het heeft uiteindelijk wel een tijdje geduurd voordat alle paaseitjes waren gevonden, maar daardoor was iedereen wel dagenlang in de paasstemming”.

Mijn werkdag is meteen goed…

“…als ik een kamer binnenloop en de patiënt direct gaat glimlachen; wetend dat jij weer zijn of haar verpleegkundige bent voor de dienst. Patiënten stellen humor erg op prijs, het maakt de boel een beetje luchtig. Een ziekenhuisopname is al vervelend genoeg en een lach kan de dag voor een patiënt aanzienlijk verbeteren. Wanneer ze dan met ontslag gaan en mij bedanken voor de goede zorgen, maar ook voor de gezelligheid vind ik geweldig”.